Begeleidingsvormen

Voor veel kinderen is (huiswerk)begeleiding meer dan welkom en soms geen andere uitweg. Denk aan geconcentreerd werken, goed plannen of een toets ‘slim’ voorbereiden. En ja, dat is nog best lastig ook!

(Tijdelijk) extra ondersteuning nodig? Bij Steunebrink Studiebegeleiding krijgen de leerlingen de aandacht die ze nodig hebben. Wij begeleiden leerlingen op alle niveaus en vakken in het onderwijs: basisschool, voortgezet onderwijs, MBO, HBO en Universiteit. 
Onze begeleidingsvormen worden uitsluitend op persoonlijke titel toegepast door gediplomeerde docenten aan tafel, zodat de leerling altijd aangehaakt blijft en de volledige aandacht krijgt die hij/zij wenst. Er is dus geen sprake van klassikale uitleggen.

Onze locaties in Oldenzaal en Denekamp zijn van alle gemakken voorzien, zoals moderne computerapparatuur (laptops), SOMToday (huiswerk, toetsrooster en cijfers voor docent inzichtelijk), uitstekende snelle WiFi, nakijkboeken, woordenboeken, leervormen, examenbundels, samenvattingen, een buitenplaats en een gezamenlijke keuken. Koffie, thee en water zijn gratis te verkrijgen. Frisdranken, chips en koeken zijn te verkrijgen tegen een minimale vergoeding.

Huiswerkbegeleiding en/of faalangst

Denk hierbij aan plannen, samenvatten, structureren en zelfstandig werken. We leren de leerlingen de juiste mindset te nemen  die nodig is om een toets goed te maken, of een presentatie te houden. Heeft uw kind misschien faalangst? Wij hebben ook deskundige gediplomeerde professionals met jarenlange ervaring in het onderwijs, die uw kind hierbij kunnen helpen. Het huiswerk wordt bij ons in een kleine groep in een rustige en positieve omgeving gemaakt.

Bijles

Het kan zijn dat het ene schoolvak uw kind beter ligt dan het andere. Staat uw kind voor een bepaald vak onvoldoende? En heeft uw kind geen idee hoe dat vak aangepakt moet worden? Heeft uw kind extra ondersteuning nodig? Dan is uw kind bij ons aan het juiste adres. Wij bieden bij Steunebrink Studiebegeleiding bijles aan, voor alle vakken van basisschool tot en met Universitair niveau.

(Her)Examentraining

‘De laatste loodjes wegen het zwaarst’. Om de middelbare schooltijd of het hogere beroepsonderwijs te doorlopen, dient er een examen te worden afgelegd. Heeft uw kind extra ondersteuning nodig in een specifiek vak? Of misschien ondersteuning in alle vakken? Hoe kan uw kind zich het beste voorbereiden op een examen op theoretisch én mentaal vlak? Uw kind wordt middels onze begeleiding ondersteund in het succesvol afronden van de examens.

Wij zijn trots op ons ongekend hoge slagingspercentage. Het slagingspercentage ligt al 35 jaar tussen de 95 en 100%, waarvan vele jaren het resultaat 100% is geweest. In 2020 was het slagingspercentage 100%. Maar liefst 99% van onze leerlingen heeft het examen in één keer succesvol afgesloten, de resterende 1% middels een herkansing.

Plannen & Organiseren

Een goede ‘planning’ is essentieel voor de studie van uw kind. De leerlingen krijgen een basis voor een goed georganiseerd en gestructureerd studie-attitude, die ook in de thuissituatie tot positieve uiting zal komen. De leerlingen van het voortgezet onderwijs beschikken over SOMToday op de mobiele telefoon, zodat onze docenten te allen tijde het huiswerk, toetsrooster en de cijfers kunnen inzien.
Een aantal overwegingen in planning & organiseren zijn:

Individuele begeleiding op maat

Door onze deskundige gediplomeerde docenten, krijgen leerlingen persoonlijke aandacht op maat. De docenten hebben jarenlange ervaring, waarbij leerlingen persoonlijke uitleg en coaching krijgen bij de docent aan tafel.

Direct online aanmelden? Klik hier